اندکس و بار گلوکز بیش از ۱۰۰ ماده غذایی

خانه » اندکس و بار گلوکز بیش از ۱۰۰ ماده غذایی

اندازه گیری میزان کربوهیدرات موجود در مواد غذایی به شما کمک می کند گلوکز خونتان را مدیریت کنید.

مقدار عددی اندکس گلوکز (که به اختصار GI نامیده می شود) نشان می دهد با مصرف یک ماده غذایی خاص سطح گلوکز خون با چه سرعتی افزایش می یابد. اصطلاح عامیانه اندکس گلوکز، قند خون است، اگر سطح گلوکز خون از حد مجاز و طبیعی بیشتر باشد، ثمره ای نخواهد داشت جز بروز بیماری هایی از قبیل کوری، از کار افتادن کلیه، به علاوه خطر سکته قلبی را دو چندان می کند. پایین بودن اندکس گلوکز مواد غذایی بدین معناست که گلوکز با یک روند کند و یکنواخت در خون آزاد می شود.

مواد غذایی دارای اندکس گلوکز بالا گلوکز را خیلی سریع و ناگهانی وارد خون می کنند. برای کاهش وزن باید موادغذایی دارای اندکس گلوکز پایین مصرف کرد، حال آن که مواد غذایی دارای اندکس گلوکز بالا انرژی از دست رفته پس از تمرینات ورزشی را جبران می کنند. مواد غذایی دارای اندکس گلوکز بالا برای دونده های دوی استقامت موهبتی ست. اما افراد مبتلا به دیابت باید خود را به مواد غذایی دارای اندکس گلوکز پایین محدود کنند. چرا که بدن افراد مبتلا به دیابت نوع ۱، یا حتی دیابت نوع ۲، نمی تواند به مقدار کافی انسولین تولید کند – انسولین ماده ای ست که قند خون را مدیریت و کنترل می کند- و در نتیجه سطح گلوکز خون این افراد بالاست. آزاد شدن آهسته و یکنواخت گلوکز موجود در مواد غذایی دارای اندکس گلوکز پایین به تحت کنترل در آمدن قند خون این افراد کمک شایان ذکری می کند.

اندکس گلوکز موادغذایی تنها بخش کوچکی از واقعیت ها را برای ما آشکار می سازد. با دانستن مقدار اندکس گلوکز نمی توانیم بفهمیم با خوردن یک ماده غذایی، قند خون تا چه اندازه افزایش می یابد. برای پی بردن به این مطلب بابد بدانیم که با هر بار میل کردن این ماده غذایی چه مقدار کربوهیدرات به بدن می رسد. برای درک کامل تأثیر یک ماده غذایی بر قند خون باید بدانید آن ماده با چه سرعتی گلوگز را وارد جریان خون می کند و بدن چه مقدار گلوکز دریافت خواهد کرد. یک مقدار عددی مجزا به نام بار گلوکز وجود دارد که میزان گلوکز وارد شده به خون را مشخص می کند.

با دانستن مقدار عددی بار گلوکز تصویر ذهنی بهتری از تأثیر مواد غذایی بر قند خون خواهید داشت. برای به دست آوردن و محاسبه بار گلوکز باید میزان کربوهیدرات (بر حسب گرم) را در اندکس گلوکز ضرب کرده و عدد حاصل را بر ۱۰۰ تقسیم کنید. بار گلوکز ۱۰ یا کمتر از آن پایین و بار گلوکز ۲۰ یا بیشتر از آن زیاد تلقی می شود. به عنوان مثال اندکس گلوکز هندوانه بسیار بالا و ۸۰ است اما کربوهیدرات موجود در هر وعده از آن بسیار اندک و نا چیز (۶ گرم) می باشد که باعث می شود بار گلوکز کاهش یافته و به ۵ برسد. برای آن که بفهمید مواد غذایی چه تأثیری بر سطح گلوکز خون دارند، جدولی از اندکس و بار گلوکز بیش از ۱۰۰ ماده غذایی تهیه کرده ایم.

 

ماده غذایی اندکس گلوکز

(گلوکز = ۱۰۰)

وزن هر وعده غذایی

(بر حسب گرم)

بار گلوکز

در هر وعده غذایی

نان و شیرینی
کیک موز تهیه شده با شکر ۴۷ ۶۰ ۱۴
کیک موز تهیه شده بدون شکر ۵۵ ۶۰ ۱۲
کیک اسفنجی ساده ۴۶ ۶۳ ۱۷
کیک وانیلی با لایه ای از خامه وانیلی ۴۲ ۱۱۱ ۲۴
مافین سیب و جو با شکر ۴۴ ۶۰ ۱۳
مافین سیب و جو بدون شکر ۴۸ ۶۰ ۹
وافل ۷۶ ۳۵ ۱۰
دونات، سفید ۷۲ ۷۰ ۲۵
نان باگت، سفید، ساده ۹۵ ۳۰ ۱۴
نان جو تهیه شده از آرد ۸۰ درصد آسیاب شده ۳۴ ۳۰ ۷
نان همبرگری ۶۱ ۳۰ ۹
رل قیصری ۷۳ ۳۰ ۱۲
نان جو سیاه سبوس دار ۵۶ ۳۰ ۷
نان تهیه شده از ۵۰% آرد گندم آسیاب شده ۵۸ ۳۰ ۱۲
نان تهیه شده از آرد گندم سفید، متوسط ۷۵ ۳۰ ۱۱
نان  برند Wonder، متوسط ۷۳ ۳۰ ۱۰
نان گندم کامل، متوسط ۶۹ ۳۰ ۹
نان برند ۱۰۰% Whole Grain ۵۱ ۳۰ ۷
نان پیتا، سفید ۶۸ ۳۰ ۱۰
ترتیلای ذرت ۵۲ ۵۰ ۱۲
ترتیلای گندم ۳۰ ۵۰ ۸
نوشیدنی ها
کوکاکولا ۶۳ ۲۵۰ میلی لیتر ۱۶
فانتا، نوشیدنی پرتغالی بدون الکل ۶۸ ۲۵۰ میلی لیتر ۲۳
نوشیدنی گلوکز گاز دار Lucozade ۹۵ ۲۵۰ میلی لیتر ۴۰
آب سیب شیرین نشده ۴۱ ۲۵۰ میلی لیتر ۱۲
آبمیوه کرانبری (میوه ای مانند ذغال اخته) ۶۸ ۲۵۰ میلی لیتر ۲۴
نوشیدنی Gatorade با طعم پرتغال ۸۹ ۲۵۰ میلی لیتر ۱۳
آب پرتغال شیرین نشده، متوسط ۵۰ ۲۵۰ میلی لیتر ۱۲
آب گوجه فرنگی بدون شکر ۳۸ ۲۵۰ میلی لیتر ۴
غلات صبحانه و محصولات مرتبط با آن
All-Bran، متوسط ۴۴ ۳۰ ۹
Coco Pops، متوسط ۷۷ ۳۰ ۲۰
Cornflake، متوسط ۸۱ ۳۰ ۲۰
Cream of Wheat ۶۶ ۲۵۰ ۱۷
Cream of Wheat، فوری ۷۴ ۲۵۰ ۲۲
Grape Nuts ۷۵ ۳۰ ۱۶
غلات صبحانه رژیمی، به طور متوسط ۵۶ ۳۰ ۱۰
بلغور جوی دو سر، متوسط ۵۵ ۲۵۰ ۱۳
بلغور جوی دو سر فوری، متوسط ۷۹ ۲۵۰ ۲۱
گندم بو داده (شیرین گندمک) ۸۰ ۳۰ ۱۷
Raisin Bran ۶۱ ۳۰ ۱۲
Special K ۶۹ ۳۰ ۱۴
دانه های خوراکی
جوی صدفی، متوسط ۲۵ ۱۵۰ ۱۱
بلال شیرین ۴۸ ۶۰ ۱۴
بلغور گندم عربی ۶۵ ۱۵۰ ۹
کوینولا یا بذر گنه گنه ۵۳ ۱۵۰ ۱۳
برنج سفید جوشیده ۷۲ ۱۵۰ ۲۹
برنج هندی دانه بلند زود پز (باسماتی) ۶۳ ۱۵۰ ۲۶
برنج قهوه ای بخار پز شده ۵۰ ۱۵۰ ۱۶
برنج سفیدی که کمی جوشیده ۳۸ ۱۵۰ ۱۴
دانه کامل گندم ۴۵ ۵۰ ۱۵
بلغور، متوسط ۴۷ ۱۵۰ ۱۲
بیسکوئیت و کلوچه
بیسکوئیت سبوس دار ۷۴ ۲۵ ۱۳
ویفر وانیلی ۷۷ ۲۵ ۱۴
کلوچه ترد (کماج) ۶۴ ۲۵ ۱۰
کیک برنجی، متوسط ۸۲ ۲۵ ۱۷
چیپس گندم سیاه، متوسط ۶۴ ۲۵ ۱۱
بیسکوئیت جوش شیرین ۷۴ ۲۵ ۱۲
محصولات لبنی و مشتقاتشان
بستنی معمولی، متوسط ۶۲ ۵۰ ۸
بستنی اعلاء ۳۸ ۵۰ ۳
شیر، پر چرب، متوسط ۳۱ ۲۵۰ میلی لیتر ۴
شیر بدون خامه، متوسط ۳۱ ۲۵۰ میلی لیتر ۴
ماست کم چرب حاوی میوه، متوسط ۳۳ ۲۰۰ ۱۱
میوه ها
سیب، متوسط ۳۶ ۱۲۰ ۵
موز، خام، متوسط ۴۸ ۱۲۰ ۱۱
خرما، خشک شده، متوسط ۴۲ ۶۰ ۱۸
گریپ فروت ۲۵ ۱۲۰ ۳
انگور سیاه ۵۹ ۱۲۰ ۱۱
مرکبات (از خانواده پرتغال)، خام، متوسط ۴۵ ۱۲۰ ۵
هلو، متوسط ۴۲ ۱۲۰ ۵
کنسرو هلو ۵۲ ۱۲۰ ۹
گلابی، خام، متوسط ۳۸ ۱۲۰ ۴
کنسرو گلابی ۴۴ ۱۲۰ ۵
آلو ۲۹ ۶۰ ۱۰
کشمش ۶۴ ۶۰ ۲۸
هندوانه ۷۲ ۱۲۰ ۴
آجیل و حبوبات
حبوبات پخته شده ۴۰ ۱۵۰ ۶
لوبیا چشم بلبلی ۵۰ ۱۵۰ ۱۵
لوبیا سیاه ۳۰ ۱۵۰ ۷
نخود ۱۰ ۱۵۰ ۳
کنسرو نخود ۴۲ ۱۵۰ ۹
لوبیا سفید، متوسط ۳۹ ۱۵۰ ۱۲
لوبیا قرمز، متوسط ۳۴ ۱۵۰ ۹
عدس ۲۸ ۱۵۰ ۵
دانه سویا، متوسط ۱۵ ۱۵۰ ۱
بادام هندی شور ۲۲ ۵۰ ۳
بادام زمینی ۱۳ ۵۰ ۱
پاستا و نودلیت
فتوچینی ۳۲ ۱۸۰ ۱۵
ماکارونی، متوسط ۵۰ ۱۸۰ ۲۴
ماکارونی و پنیر ۶۴ ۱۸۰ ۳۳
اسپاگتی تهیه شده از آرد سفید، جوشیده، متوسط ۴۶ ۱۸۰ ۲۲
اسپاگتی تهیه شده از آرد سفیدی که ۲۰ دقیقه جوشیده ۵۸ ۱۸۰ ۲۶
اسپاگتی تهیه شده از آرد کامل، جوشیده ۴۲ ۱۸۰ ۱۷
میان وعده ها
چیپس ذرت، خام، شور ۴۲ ۵۰ ۱۱
میوه خشک ۹۹ ۳۰ ۲۴
اسماتیز و بادام زمینی روکش دار M&Ms ۳۳ ۳۰ ۶
ذرت بو داده شده در مایکرو ویو ۶۵ ۲۰ ۷
چیپس سیب زمینی ۵۶ ۵۰ ۱۲
چوب شور ۸۳ ۳۰ ۱۶
شکلات اسنیکرز ۵۱ ۶۰ ۱۸
سبزیجات
نخود فرنگی ۵۴ ۸۰ ۴
هویج ۳۹ ۸۰ ۲
هویج وحشی ۵۲ ۸۰ ۴
سیب زمینی پخته ۱۱۱ ۱۵۰ ۳۳
سیب زمینی سفید جوشیده، متوسط ۸۲ ۱۵۰ ۲۱
پوره سیب زمینی، متوسط ۸۷ ۱۵۰ ۱۷
سیب زمینی شیرین، متوسط ۷۰ ۱۵۰ ۲۲
سیب زمینی هندی، متوسط ۵۴ ۱۵۰ ۲۰
سایر موادغذایی
هوموس نخود ۶ ۳۰ ۰
ناگت منجمد نخود که به مدت ۵ دقیقه در مایکرو ویو گرم شده) ۴۶ ۱۰۰ ۷
پیتزا، تهیه شده از خمیر ساده، پنیر پارمیزان و سس گوجه فرنگی ۸۰ ۱۰۰ ۲۲
پیتزا مخصوص ۳۶ ۱۰۰ ۹
عسل، متوسط ۶۱ ۲۵ ۱۲

 

 

نوشته اندکس و بار گلوکز بیش از ۱۰۰ ماده غذایی اولین بار در كلينيک دكتر قانعى. پدیدار شد.

2018-01-30T12:27:00+00:00

About Our Practice

Phasellus non ante ac dui sagittis volutpat. Curabitur a quam nisl. Nam est elit, congue et quam id, laoreet consequat erat. Aenean porta placerat efficitur. Vestibulum et dictum massa, ac finibus turpis.

New Courses

Contact Info

1600 Amphitheatre Parkway New York WC1 1BA

تلفن: 1.800.458.556 / 1.800.532.2112

فکس: 458 761-9562

وبسایت: ThemeFusion

نوشته‌های تازه